Brug A4 over Oude Rijn niet open tijdens de spitsuren

De brug in de A4 over de Oude Rijn bij Leiderdorp gaat voorlopig in de spitsuren niet meer open. Dit heeft een woordvoerder van Rijkswaterstaat vandaag bevestigd. Maandag leidde de openstaande brug wederom tot lange files in beide richtingen omdat de brug niet meer dicht ging. Een week eerder was dit ook al het geval. Rijkswaterstaat heeft nu besloten de brug in de spits, tussen 07.00 en 10.00 uur ’s ochtends en 16.00 en 19.00 uur ’s middags, niet meer open te stellen voor de vrachtvaart.

De oorzaak van het defect aan de brug bij Leiderdorp is bij Rijkswaterstaat nog niet bekend. ,,Een monteur heeft de brug inmiddels grondig onderzocht, maar kon geen gebreken in die richting vinden,” zegt de woordvoerdervan Rijkswaterstaat. ,,De brug kan in uitzonderlijke gevallen wel worden geopend, maar alleen bij aanvraag vooraf. Een monteur zal dan rer plekke bij de brug aanwezig zijn om eventuele problemen snel te kunnen verhelpen en lange files te voorkomen.”

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×