Chauffeurs van ROC Leiden hebben een hoge slagingskans

De laatste jaren, ligt het slagingspercentage bij de opleiding Beroepsgoederenvervoer/Chauffeur van het ROC Leiden zeer hoog. Zo slaagt 80% van de ROC Leiden leerlingen in één keer voor de opleiding Vervoersadministratie. Landelijk ligt dit percentage slechts op 50%. Ook voor de andere onderdelen van de opleiding Beroepsvervoer, ligt het percentage geslaagden in Leiden hoger dan het landelijke percentage, aldus het ROC Leiden.

Volgens de onderwijsmanager van de unit Auto & Vervoer, is dit succes te danken aan de sterke wisselwerking tussen docenten en leerlingen. De docenten zijn zeer goed op de hoogte van de wet- en regelgeving, hebben zelf ervaring in het bedrijfsleven en dragen hun kennis met veel enthousiasme over. Bovendien stelt het ROC hoge eisen aan de leerlingen en zijn de contacten met het bedrijfsleven goed. Ook wordt in de opleiding nauwgezet ingespeeld op nieuwe ontwikkelingen in de branch en de wet- en regelgeving.Volgens de manager zijn ook de werkgevers te spreken over de opleiding Beroepsgoederenvervoer. Veel bedrijven sturen hun werknemers juist naar dit opleidingscentrum. Zodoende is het aantal inschrijvingen ook dit jaar weer hoog.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×