Jaarlijkse Kerstconcert van het Hartebrugkoor

Zondagmiddag 17 december, om 15.00 uur, vindt in de Hartebrugkerk – ook wel de Leidse Coelikerk genaamd – het jaarlijkse Kerstconcert van het Hartebrugkoor plaats. Zoals ieder jaar worden ook dit jaar weer vierstemmig vocale en instrumentale werken in kerstsfeer uitgevoerd, van componisten van de 16e tot en met de huidige eeuw. Traditioneel daarbinnen is de keuze voor de ‘Messe de Minuit’ (nachtmis) van Marc Antoine de Charpentier, een componist, die werkzaam was aan het hof van Lodewijk XIV (16e eeuw). Deze echte ‘kerst-mis’ is een mis, die in de stijl van de Franse Barok licht, ‘dansant’ wordt gezongen. Daarnaast komen er ieder jaar andere werken aan bod.

Tijdens dit Kerstconcert betreft het de prachtige werken van G.Ph. Telemann, J.S. Bach, L-C Daquin en J.J. Ryba (18e eeuw), A. Dvorak (19e eeuw) en J. Vermulst, J. Rutter en A. Carter (20e en 21e eeuw). Naast het Hartebrugkoor verleent een zestal solisten, de ‘Schola Cantorum’, Jan Verschuren en Jan Upperman (orgel) en Leden van het Kamerorkest Leiden Sinfonietta (instrumentale begeleiding) hun medewerking aan het Kerstconcert. Het geheel staat onder leiding van dirigent René Verhoeff.

Toegangskaarten voor het Kerstconcert zijn vóór zondag 17 december via leden van het Hartebrugkoor verkrijgbaar voor € 6,-  en op de zondag van het Kerstconcert vanaf een half uur voor aanvang voor € 7,-  achterin de kerk. De Leidse Hartebrugkerk is centraal gelegen aan de Haarlemmerstraat, op de hoek van de Lange Mare. Belangstellenden om mee te zingen in het Hartebrugkoor, met name bassen en tenoren, zijn van harte welkom. Info via de website: www.hartebrugkoor.nl.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×