Samenwerking bij borstoperatie primeur voor Diaconessenhuis

Sinds afgelopen donderdag, is het dankzij de samenwerking tussen de chirurg en plastisch chirurg mogelijk, dat bij kankerpatiënten van wie een borst moet worden geamputeerd, direct na de amputatie een borstreconstructie kan worden uitgevoerd. Uitsluitend mensen die het kankergen dragen en hun borsten preventief laten amputeren en patiënten die na de operatie niet worden bestraald, komen voor deze operatie in aanmerking.

Tot voorkort moest het Diaconessenhuis patiënten na de amputatie doorsturen naar een plastisch chirurg in een ander ziekenhuis, met een lange wachttijd voor de reconstructie tot gevolg. Bovendien moesten patiënten op die manier twee operaties ondergaan. In een aantal andere ziekenhuizen is de samenwerking tussen de chirurg en plastisch chirurg overigens al langer van kracht.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×