Aanhoudingen na gewapende overval

De politie heeft gisteravond rond 19.30 uur drie Leidenaren van 15, 17 en 18 jaar aangehouden naar aanleiding van een gewapende overval op een avondwinkel aan het Alexandrine Tinneplein. Omstreeks 19.15 uur kwamen drie gemaskerde personen de winkel binnen en eisten, onder bedreiging van een vuurwapen en messen, geld. Toen de medewerker van de winkel weigerde dit te geven, liep één van de personen naar de kassa en gooide de inhoud van de geldlade in een tas. De winkelmedewerker vermoedde dat het vuurwapen nep was, pakte één van de overvallers bij de arm en riep de hulp in van de eigenaar van de zaak. Doordat hij werd bedreigd door de andere twee overvallers moest hij de man echter weer loslaten.

De overvallers verlieten de zaak, eenmaal buiten riep de winkelmedewerker de hulp in van enkele toevallig langskomende hardlopers, die vervolgens de achtervolging inzetten en twee overvallers wisten tegen te houden, een van de hardlopers raakte bij de aanhouding gewond aan zijn hand door het mes van één van de overvallers. Bij de aanhouding door de politie wist één van de overvallers nog te ontkomen maar een voorbijganger stond zijn fiets af aan een agent die de achtervolging hiermee inzette. Ondertussen was er al een zoekactie aan de gang, met onder andere assistentie van een politiehelikopter van het Korps Landelijke Politiediensten, een politiebiker en een politiehond. Uiteindelijk werden ook de twee andere verdachten aangehouden.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×