Handtekening zetten voor Referendum Winkelsluitingstijden

De Leidse gemeenteraad heeft op 7 december met algemene stemmen de vraagstelling voor het referendum over winkelsluitingstijden vastgesteld. De definitieve vraagstelling luidt: Wilt u dat ook winkels buiten het centrum van Leiden in plaats van twaalf maal per jaar voortaan iedere zondag geopend kunnen zijn? Er moeten nu vierduizend geldige handtekeningen verzameld worden om het definitieve referendumverzoek te ondersteunen. Tot en met 18 januari 2007 kunnen de inwoners van Leiden op zes verschillende plekken in de stad hun handtekening zetten om het referendum aan te vragen over de koopzondag buiten het centrum. Die handtekening is alleen geldig als de ondertekenaar ouder is dan 18 jaar, in Leiden woont en zijn/haar legitimatiebewijs (paspoort of rijbewijs) kan overhandigen.

Op de volgende plaatsen kan worden getekend voor een referendum over winkelsluitingstijden: Centrum: Stadhuis, Stadhuisplein 1 bij de informatiebalie; Centrum: Bureau Parkeerbeheer, Tweelingstraat bij de receptie in het Tweeling- huis; Leiden Noord: Brandweerkazerne, Gooimeerlaan 25 bij de receptie; Leiden Oost: Dienst Milieu & Beheer, Adm. Banckertweg 15 bij het Servicepunt M&B; Leiden Zuid-West: Vijf Meibad, Boshuizerlaan 3 bij de receptie van ‘t zwembad; Leiden West: 3 Oktoberhal, Smaragdlaan 99 bij de receptie van het Sportbedrijf. Deze locaties zijn op maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur geopend. Het Stadhuis is ook geopend op donderdagavond tot 20.00 uur.

Bureau Parkeerbeheer is ook geopend op donderdagavond van 19.00 – 21.00 uur en op zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur. Als 4000 geldige handtekeningen verzameld zijn, is het aan de raad om definitief akkoord te gaan met het referendum winkelsluitingstijden.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×