Hoya imperiales

Winterrust in de Leidse Hortus

Rondom Kerst daalt de grote winterrust neer over de Hortus. Traditioneel sluiten gebouwen en voorzieningen van de Universiteit in de laatste week van het jaar. Dat betekent dat ook de Hortus botanicus gesloten zal zijn van 23 december tot 2 januari 2007. Toch blijven de planten niet helemaal alleen achter. Medewerkers geven ze elke dag aandacht: ze geven water, bewonderen een onverwachte nieuwe bloem en halen oud blad weg. In het nieuwe jaar staat de Hortus weer helemaal open voor het publiek. Vanaf 2 januari kan men de eerste winterbloeiers ontdekken, zoals de winterjasmijn in de tuin en in de tropische Victoriakas de Hoya imperialis, de ‘keizerlijke’ wasbloem uit Maleisië en Indonesië.

Voor meer info: 071 – 527 72 49 of hortus@hortus.leidenuniv.nl

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×