Naturalis benoemt Menno Schilthuizen als adjunct-directeur

Per 1 januari 2007 zal de heer dr. Menno Schilthuizen de functie van adjunct-directeur Onderzoek bij Naturalis bekleden. Naturalis staat de komende jaren voor spannende en uitdagende veranderingen waarin de adjunct-directeur Onderzoek een belangrijke rol zal spelen. Menno Schilthuizen heeft als adjunct-directeur Onderzoek de verantwoordelijkheid over wetenschappelijk onderzoek binnen Naturalis en zet de lijnen uit voor ontwikkeling en implementatie van het onderzoek en het verkrijgen van externe fondsen. Uit hoofde van zijn functie is het uitdragen van de wetenschappelijke missie van Naturalis, en tevens van een nieuw te vormen internationaal kennisinstituut, een belangrijk onderdeel.

Na zijn biologiestudie en promotieonderzoek aan de Universiteit Leiden heeft Menno Schilthuizen vijf jaar als postdoc bij de Universiteit Wageningen gewerkt. Vervolgens werkte hij zes jaar in Maleisië mee aan de oprichting van het Institute for Tropical Biology and Conservation. Als freelance wetenschapsjournalist schreef hij over ecologie en evolutie voor o.a. De Volkskrant, Intermediair, Bionieuws, Science en Natural History. In 2001 verscheen van hem het boek “Frogs Flies and Dandelions; The Making of Species” (in Nederland verschenen als Het Mysterie der Mysteriën). Momenteel werkt hij aan een populair-wetenschappelijk boek voor uitgeverij Springer over het samenleven van soorten in ecosystemen en de opbouw van deze systemen.

De collectie van Naturalis bevat momenteel rond de 15 miljoen objecten. Deze collectie is met name rijk aan materiaal uit Nederland, Zuidoost Azië, de Nederlandse Antillen en Suriname. De taxonomische kennis die Naturalis levert is van groot belang voor wetenschapsgebieden als biotechnologie, medische biologie en life sciences. Van de 140 Naturalismedewerkers houden 21 wetenschappers zich bezig met onderzoek. Onderzoek binnen Naturalis is zowel op land als zee gericht en omvat dus een breed scala, bijvoorbeeld van koraalrifdiversiteit tot mineralogie. Naturalis werkt hierin nauw samen met andere organisaties in Nederland en het buitenland.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×