4 maanden cel geëist tegen Leidse dienstweigeraar

Een 22-jarige Leidse soldaat heeft gisteren voor de Arnhemse rechtbank 4 maanden onvoorwaardelijke celstraf tegen zich horen eisen. De man weigerde met zijn bataljon af te reizen voor de missie naar de Afghaanse provincie Uruzgan, hij verklaarde voor de militaire kamer van de rechtbank dat hij niet naar Afghanistan wilde vanwege eerdere negatieve ervaringen tijdens een missie in Irak.

Volgens de advocaat van de Leidenaar heeft zijn cliënt last van het posttraumatisch stresssyndroom door de eerdere missie naar Irak. Verder verklaarde de advocaat dat de man ongeschikt is voor uitzending naar Afghanistan omdat hij door het gebruik van drugs en drank psychische problemen heeft.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×