Baggeren in Leiden voor onbepaalde tijd uitgesteld

De baggerwerkzaamheden in de wateren van Leiden gaan voorlopig niet verder. Begin november zijn de werkzaamheden stilgelegd. Het is nog niet duidelijk wanneer de werkzaamheden wel worden hervat. In de Leidse wateren werd munitie gevonden. Daarop heeft de Arbeidsinspectie de werkzaamheden laten stilleggen. Om het werk door te laten gaan, zijn extra voorzorgsmaatregelen nodig. Het hoogheemraadschap van Rijnland heeft op verzoek van de Arbeidsinspectie een plan van aanpak opgesteld om het werk te beveiligen.

De Arbeidsinspectie heeft dit plan van aanpak goedgekeurd. Vervolgens heeft de aannemer de maatregelen verder uitgewerkt en de kosten in beeld gebracht. De kosten van het baggerwerk stijgen door de veiligheidsaanpassingen zodanig dat ze niet meer passen binnen het budget. Om die reden is het werk voor onbepaalde tijd stilgelegd. Het hoogheemraadschap van Rijnland onderzoekt in overleg met de Arbeidsinspectie of minder dure mogelijkheden mogelijk zijn. De Leidse grachten moeten op een gegeven moment wel worden gebaggerd.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×