Jeanet Glasbergen en Jeanet van der Ploeg namen de cheque in ontvangst.

Roparun steunt Diaconessenhuis

Het Diaconessenhuis Leiden heeft tijdens het Roparun Gala in Rotterdam een cheque ontvangen om de chemokamers opnieuw in te kunnen richten. Oncologieverpleegkundigen Jeanet Glasbergen en Jeanet van der Ploeg namen de cheque in ontvangst. Het Diaconessenhuis had bij de stichting Roparun een verzoek voor sponsoring van de chemokamers ingediend waarop enthousiast werd gereageerd. De stichting heeft een bedrag van 16.000 euro toegezegd.

De verpleegkundigen willen de chemokamers veranderen in ruimtes die rust en ontspanning bieden. Zo willen zij de kamers in een warme kleur laten verven en speciale behandelstoelen installeren. De behandelstoelen maken het mogelijk dat de pati├źnt tijdens de kuur niet meer in bed hoeft te liggen, maar comfortabel kan blijven zitten en kan luisteren naar een eigen meegebrachte CD. Jeanet Glasbergen: “Het is fijn dat Roparun ons wil helpen. Daar waar het bieden van extra zorg steeds meer uitgekleed wordt, is het geweldig dat je met deze financiering de zorg kan aankleden.”

De Roparun is een non-stop estafetteloop van Parijs naar Rotterdam. Met de opbrengst van deze estafette steunen zij projecten voor mensen met kanker. Roparun tracht leven toe te voegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×