Winterwandeling langs mooiste plaatjes van de Hortus

Zondag, 14 januari starten in de Leidse Hortus weer de thematische winterwandelingen. Elke tweede zondag van de maand kan men deelnemen aan deze interessante rondleidingen. Laura van de Craats doet de aftrap van de nieuwe serie. Craats maakte, in het kader van een stageopdracht van de Reinwardt Academie (HBO voor Museologie in Amsterdam), een inventarisatie van de collectie glasnegatieven van de Hortus. De foto’s dateren uit het eind van de negentiende eeuw en laten een verrassend, herkenbaar beeld van de Hortus zien.

Craats selecteerde de mooiste winterplaten en zocht er gegevens bij uit journaals van 1906 en 1907. In de journaals werden dagelijks de werkzaamheden en wederwaardigheden in de tuin en kassen bijgehouden. Tijdens de wandeling ziet men de plekken van toen terug. De deelnemers horen wat er tijdens de winter van 1907 te zien was en wat er zich allemaal in de Hortus afspeelde.

Toeslag museumwandeling: 1,50 euro info: 071 – 527 72 49 of hortus@hortus.leidenuniv.nl

Hortus Botanicus, Rapenburg 73, Leiden

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×