Leidse Ans Westra exposeert '45 jaar foto's Nieuw-Zeeland'

Tot 7 januari is in Museum Volkenkunde het werk van de Leidse fotografe Ans Westra te zien. In 1957 emigreerde de toen 21-jarige Westra naar Nieuw-Zeeland. Al snel begon ze aan een fotoproject dat de rest van haar leven zou beslaan, het vastleggen van de bewoners en de cultuur van Nieuw-Zeeland. In het museum is dit indrukwekkende overzicht te bewonderen: 45 jaar documentaire fotografie in Nieuw-Zeeland. Het dagelijkse leven in contrastrijke zwart-witfoto’s, portretten en straatbeelden.

Onder de titel ‘Handboek: Ans Westra Photographs’ is de expositie eerder op zeven plaatsen in Nieuw-Zeeland te zien geweest. Het gelijknamige boek kreeg bovendien in 2005 een onderscheiding bij de ‘Montana New Zealand Book Awards’.

Voor meer informatie: 071-5168862 of informatiecentrum@rmv.nl

Museum Volkenkunde, Steenstraat 1, Leiden.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×