Wintercursus botanisch tekenen en schilderen

Botanisch tekenen is een kunst! Het is niet alleen een artistieke, maar ook zeker een technische vaardigheid. In een goede botanische tekening moet de tekenaar namelijk alle kenmerken accentueren die nodig zijn om een plant te kunnen herkennen en benoemen. Kleurbeheersing in aquarel is heel belangrijk om de juiste tint van bloemen weer te geven. Bij zwart-wit tekeningen is het de taak van de tekenaar details, zoals bij voorbeeld het ‘bollen’ van een vrucht, of de randen, zoals de nerven van een blad, extra te accentueren. Anita Walsmit Sachs, botanisch kunstenares en werkzaam bij het Nationaal Herbarium Nederland in Leiden, geeft een achtdaagse cursus. De cursisten werken in de kassen van de Hortus botanicus Leiden en op de tekenafdeling van het Nationaal Herbarium.

Inschrijven en informatie: Anita Walsmit Sachs, anitaws@xs4all.nl of 070 – 363 10 34.

Kosten: 360 euro exclusief materiaal Voor meer informatie: 071 – 527 72 49 of hortus@hortus.leidenuniv.nl

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×