Veertien aanhoudingen rond negen Kerstmisincidenten

De politie heeft het afgelopen lange kerstweekend veertien aanhoudingen verricht tijdens negen incidenten. Van de aangehouden verdachten zit er nog één voor het onderzoek vast. Veelal betroffen het incidenten tussen bekenden van elkaar. De politie maakt in alle gevallen proces-verbaal op. Een 60 jarige Zwaanshoeker werd zaterdagnacht 23 december rond 00.20 uur op het CS uit een trein gehaald voor het slaan van een conducteur. Op de Breestraat kreeg een 23 jarige Rotterdammer rond 02.00 uur zo maar uit het niets klappen van twee 19 jarige mannen uit Leiden. Een 19 jarige Leidse die zich met het politieoptreden bemoeide werd eveneens aangehouden. Een half uur later werd op de Nieuwe Beestenmarkt een 39 jarige Leidenaar aangehouden voor het slaan van een 20 jarige Hagenaar. Om 04.30 uur zagen surveillerende agenten dat twee jongens op de Haarlemmerstraat met elkaar in gevecht waren. De twee van 17 en 18 jaar en afkomstig uit Oegstgeest deden aangifte tegen elkaar.

Die zaterdagavond werd de politie rond 22.20 uur geroepen naar de Morsweg. In een woning was het tussen daar aanwezigen uit de hand gelopen waarbij een 45 jarige Leidenaar door een klap van een bierfles op het hoofd gewond raakte. Twee Leidenaars van 23 en 27 jaar werden aangehouden. Zondag 24 december raakten rond 02.30 uur twee 17 jarige jongen uit Leiden in gevecht met elkaar. Beiden werden aangehouden.

Rond 06.20 uur zagen agenten jongeren met elkaar bekvechten op het Stationsplein voor het CS. Het bleek dat het ging om groepen jongeren die in Rotterdam waren stappen en in de trein ruzie met elkaar hadden gekregen. Een 19 jarige jongen uit Leiderdorp en een 18 jarige jongen uit Valkenburg gaven elkaar een kopstoot en een klap en deden tegen elkaar aangifte. Die zondagavond mishandelde een 31 jarige Leidenaar een 18 jarige plaatsgenoot in een café aan de Bernhardkade.

Dinsdagmorgen 26 december stuitte de politie op de hoek van de Korevaarstraat met de Hogewoerd op een 59 jarige man uit Rotterdam die gewond op straat lag. Hij werd overgebracht naar het LUMC waar men een hoofdwond, een hersenschudding en een gebroken heup vaststelde. Een 20 jarige man uit Leiden werd hiervoor aangehouden. Deze verdachte zit nog voor het onderzoek vast. Het slachtoffer denkt dat hij er zelf schuld aan heeft en veel te veel gedronken had. Of hij aangifte doet is nog onduidelijk.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×