Leidse herkent gestolen fiets op Marktplaats

Met de aanhouding van een 23 jarige man uit Leiden en een 47 jarige man uit Leiderdorp heeft de politie van het team Leiden-Zuid in samenwerking met het politieteam Leiderdorp, zeker 25 fietsdiefstallen weten op te lossen. De diefstallen werden over een langere tijd van dit jaar gepleegd en vonden vooral plaats op en nabij de Burggravelaan in Leiden en het Winkelhof in Leiderdorp. Niet alle fietsen zijn teruggevonden. De fietsen werden met name via Marktplaats op Internet verkocht.

De zaak kwam uiteindelijk aan het rollen door publicatie van een gestolen fiets van een vrouw uit Leiden. Zij herkende op Marktplaats haar op 11 december in Leiden gestolen fiets en maakte een bezichtigingafspraak. Toen zij definitief haar fiets herkende nam zij contact met de politie op. De politie viel daarop een kelderbox van een flat aan de Boshuizerkade binnen en vond daar drie gestolen luxe damesfietsen, waaronder die van de meldster. In de hal van de flat werd nog een vierde gestolen fiets gevonden.

De Leidenaar werd daarop aangehouden. De politie van het team Leiden-Zuid nam contact op met haar collega’s van het politieteam Leiderdorp omdat het spoor naar een adres aan de Molenaarstraat leidde. Daar werden in een schuur nog eens tien gestolen fietsen gevonden. De Leiderdorper werd vervolgens eveneens aangehouden. Uiteindelijk bekende het duo zo’n 25 diefstallen. Beide verdachten zijn inmiddels weer op vrije voeten gesteld. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×