Meeste filevertraging op A4 bij Zoeterwoude

De A4 richting Delft is ter hoogte van Zoeterwoude-Rijndijk het grootste fileknelpunt van ons land. Dat blijkt uit de jaarlijkse rapportage van de VerkeersInformatieDienst (VID). De rijstrookbeperking (van drie naar twee rijstroken), de zware verkeersstroom vanaf de toerit Hoogmade en de brug over de Oude Rijn zijn de oorzaken van circa 1,8 miljoen verloren uren in het afgelopen jaar. Dat is 2,6 procent van de bijna 69 miljoen uur die in Nederland in 2006 door files verloren ging.

De nummers twee en drie van de file top 50 zijn het Coenplein op de binnenring van de A10, een vertrouwde plaats voor dit knelpunt dat vroeger als Coentunnel door het leven ging, en de aansluiting Hedel op de A2 richting Den Bosch.

Net zoals vorig jaar was november de drukste maand. Van de tien drukste dagen van 2006 vallen er vijf in november. Toch bleef de filedruk in november achter bij november 2005: nog steeds is dat de drukste maand vanaf het begin van de registratie. Het weer was in 2006 een factor van weinig belang: de drukste fileseizoenen kenden niet meer neerslag dan normaal en minder dan 2005.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×