Stille getuigen van de ordeverstoringen in Leiden Noord. (Foto: Chris de Waard).

Oud en Nieuw van wijk tot wijk

In Leiden Noord is oud en nieuw tot middernacht redelijk rustig verlopen. Pas na twaalf uur werd het volgens de politie onrustig rondom de Sumatrastraat. Tientallen jongeren gooiden zwaar vuurwerk en ander materiaal naar de politie. Uiteindelijk zijn daar drie aanhoudingen verricht voor het opblazen van een container. Op de Bosrode kwam de ME in actie, zodat het blustreintje haar werk kon doen. Aan het eind van de nacht zijn nog vier jongeren aangehouden voor een inbraak in een winkel aan de Standerdmolen. Het aantal vernielingen in de wijk is meegevallen: “Slechts enkele bushokjes hebben het niet overleefd en ook hebben een aantal containers oud en nieuw niet overleefd zonder schade. Ook werd de voordeur van kinderdagverblijf Sinbad met vuurwerk opgeblazen,” zo laat een politiewoordvoerder weten.

Ook in Leiden Zuid noteerde de politie vernielingen aan bushokjes en ook ging daar een winkelruit aan diggelen. Op diverse plaatsen werden containers op straat geduwd en in brand gestoken. Ook waren er brandjes op straat en in plantsoenen. Bij een middelbare school werd een molotovcocktail door een ruit van een klaslokaal gegooid. Daarbij ontstond brand in het lokaal. Er werden drie aanhoudingen verricht voor dronkenschap, vernielingen van een vuilnisbak en de mishandeling van een vrouw.

In Leiden West werden bij een flatgebouw verschillende ruiten ingegooid. Met name in de omgeving van de Dobbedreef was het onrustig bij een vreugdevuur en keerde de menigte zich tegen agenten en medewerkers van de gemeente. Daarbij werden er stenen en zwaar vuurwerk naar deze mensen gegooid. Een korte charge van de Mobiele Eenheid bracht de rust terug. Vier jongens van 18 (3x) en 19 jaar, afkomstig uit Leiden, Leiderdorp en Voorschoten, werden aangehouden voor het gooien van stenen naar een taxi. Zij zijn weer vrijgelaten omdat uit het onderzoek niet vast kwam te staan dat zij inderdaad de daders waren.

De hele nacht zijn door de politie foto’s en videoopnames gemaakt. Aan de hand van die beelden hoopt de politie de komende tijd nog verschillende daders op te pakken. De gemeente gaat schade aan onder andere straatmeubilair dan op de daders verhalen.

Advertentie

Leiden jaarw2007


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×