Nationale Voorleesdagen in bibliotheken

Van dinsdag 30 januari tot en met zaterdag 10 februari zijn De Nationale Voorleesdagen 2007, een landelijke campagne die het voorlezen voor kinderen tussen de 2 en 6 jaar wil stimuleren. Bibliotheken Leiden & Leiderdorp, boekhandel Silvester, Stichting Peuterspeelzalen Leiden e.o., B4Kids en Stichting Jeugd en Samenleving Rijnland hebben tezamen een spetterend programma in elkaar gedraaid. Kleine Kangoeroe van Guido Van Genechten is uitgeroepen tot prentenboek van het jaar en staat hierbij centraal. Verder lezen de burgemeesters van Leiden en Leiderdorop voor en is er een lezing door de schrijver van het prentenboek.

Op dinsdag 30 januari om 9 uur leest Burgemeester Zonnevylle voor aan peuters in Bibliotheek Leiderdorp. Burgemeester Lenferink neemt het stokje van hem over op woensdag 31 januari om 10 uur in Bibliotheek Stevenshof. De verschillende peuterspeelzalen en kinderdagverblijven zorgen tijdens de week voor veel voorleesactiviteiten. Ook komen bibliothecarissen op bezoek met een Kamishibai, een Japans vertelkastje met daarin de vertelplaten van het prentenboek Kleine Kangoeroe. Meer informatie over de Nationale Voorleesdagen is te vinden op www.obl.nl

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×