Speelse mix van film en toneel, 50% beloning en 50% straf

De voorstellingen op vrijdag 19 en zaterdag 20 januari in het LAK Theater door Kassys zijn een mix van theater en film, waarbij een ingenieus spel wordt gespeeld met vervagende grenzen tussen echt en onecht. ‘Liga – 50% beloning en 50% straf’ begint bij het einde: een video-registratie laat zien hoe vijf acteurs zojuist een voorstelling hebben gespeeld. Back-stage feliciteren en complimenteren ze elkaar. Enthousiast praten ze over de voorstelling en de geweldige repetitieperiode, die eraan voorafging. Professioneel worden teleurstellingen weggemoffeld en tegenvallers ontkend. Dan ziet men de voorstelling zelf en gaat terug in de tijd.

In deze ‘live-flashback’ zijn de vijf personages te zien, jong, speels, beïnvloedbaar en op zoek naar aandacht en bevestiging. Dat maakt hen manipuleerbaar. In een brei van regie en opvoeding leren ze te ‘doen alsof’. Met gespeelde overtuiging en aangeleerde spontaniteit slagen ze daarin. Schakelend tussen fictie en (gespeelde) werkelijkheid laat Kassys de schoonheid van het menselijk slagen en falen zien.

Kassys maakt gluurtoneel waarin ze het publiek menselijke gedragsmechanismen laat observeren. Met voldoende zelfspot en oog voor detail worden de verborgen boodschappen in onze communicatie blootgelegd. Ontgoochelend en soms hilarisch herkenbaar. Kassys ontrafelt voorgeprogrammeerd menselijk handelen en maakt blinde vlekken helder. Met weinig woorden wordt een zoetzuur mensbeeld neergezet. Kassys heeft een humoristische knoeivorm ontwikkeld waarin theater en film om voorrang strijden.

Spel: Thijs Bloothoofd, Harm van Geel, Esther Snelder, Marc Stoffels en Willemijn Zevenhuijzen, regie: Liesbeth Gritter.

aanvang: 20.30 uur, kaarten kunnen telefonisch gereserveerd worden: 071-5124890 of via de website: www.laktheater.nl

LAK theater, Cleveringaplaats 1, Leiden.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×