'Hans Teeuwen zingt' als opwarmer voor 'Leiden Swingt 2007'

Op maandag 22 januari om 20.15 uur geeft Hans Teeuwen een exclusief jazzconcert in de Leidse Schouwburg: ‘Hans Teeuwen Zingt’. Teeuwen is een nieuwe richting ingeslagen als keurige jazz-zanger, compleet met pochet en manchetknopen. Teeuwen’s voorliefde voor jazz is al bekend sinds hij een cd met het Bas van Lier Trio maakte (One for my baby). De afgelopen maanden gaf hij concerten voor een klein publiek in het clubcircuit (Panama Amsterdam). Het concert in de Leidse Schouwburg moet worden beschouwd als intieme opwarmer voor Leiden Swingt 2007, de Leidse jazzweek die aansluitend volgt. Het is een project voor de echte jazz-liefhebber met werk van o.a Frank Sinatra en Ray Charles.

Hans Teeuwen wordt bijgestaan door een kwintet dat bestaat uit gitarist Jesse van Ruller (onder andere winnaar Thelonius Monk Competition 1995), saxofonist Benjamin Herman (winnaar VPRO/Boy Edgar Prijs 2006), pianist Gideon van Gelder (onlangs Summa Cum Laude afgestudeerd aan het Amsterdams Conservatorium), bassist Sean Fasciani (won als lid van het Franz von Chossy Trio in 2006 de Dutch Jazz Competition for Best Group op het North Sea Jazz Festival) en Joost Kroon (New Cool Collective).

De kaartverkoop via www.leidseschouwburg.nl is reeds gestart. Telefoon: 071 – 516 38 88.

Leidse Schouwburg, Oude Vest 43, Leiden

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×