Linkse Kerk organiseert politieke quiz

Op zaterdag 13 januari organiseert Eurodusnie de allereerste ‘Linkse Kerk Politieke Quiz’. Deze quiz wordt gehouden in de ontmoetingsruimte in Vrijplaats Koppenhinksteeg en wordt gepresenteerd door cabaretier en ex-Eurodusnie medewerker Aik Kramer. Men kan deelnemen als individu, maar ook als team, bijvoorbeeld van een bepaald collectief of stad. De vragen worden in het grootste geheim en met uiterste discretie opgesteld door twee deskundigen. Men hoeft geen politiek deskundige te zijn om aan de quiz deel te nemen: de moeilijkheidsgraad van de vragen is gemiddeld; maar het worden natuurlijk ook geen weggevertjes.

Wat betreft de vragen wordt gewerkt met verschillende categorieën: vragen over binnenlandse politiek, buitenlandse politiek en vragen die specifiek betrekking hebben op buitenparlementaire politiek. De gehele quiz bestaat uit vier rondes met acht vragen. Mensen die moeilijk Nederlands verstaan, kunnen de vraag na het stellen op papier overhandigd krijgen. Iedereen krijgt exact één minuut om de vragen schriftelijk te beantwoorden, op een speciaal formulier, dat van tevoren verstrekt wordt. Aan het einde van de verschillende rondes worden de juiste antwoorden door de presentator bekendgemaakt. Aan het begin van de tweede, derde en vierde ronde wordt aangegeven wat de tussenstand is. Aan de laatste ronde doen drie deelnemers of teams mee, die de meeste punten hebben gescoord. De andere deelnemers vallen voor deze ronde dus af. Deze laatste drie deelnemers of teams beginnen dan weer op nul punten. Er zijn verschillende prijzen te winnen, zoals een met zorg samengesteld biologisch voedselpakket, een boek of een bijzondere kalender.

Aanvangstijd is 21.30 uur, naar verwacht zal de quiz om 23:00 zijn afgelopen. Aanmelden kan via email: info@eurodusnie.nl, met je naam of informatie over het team waarmee je deelneemt. Ook op de avond zelf is inschrijving tot 21.15 uur nog mogelijk.

Linkse Kerk, Hooglandse Kerkgracht 4, Leiden.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×