Aanrijding, bestuurder onder invloed van alcohol

De politie heeft op vrijdag rond 18.15 de auto van een 33-jarige bestuurder uit Leiden in beslag genomen nadat hij onder invloed van alcohol, zonder geldig rijbewijs, in een onverzekerde auto, een aanrijding had veroorzaakt. Een 13-jarige meisje uit Leiden fietste over de Klokpoort in Leiden. Zij gaf aan dat zij linksaf wilde slaan. De bestuurder van de auto, de Leidenaar, reed achter haar en kon zijn auto niet op tijd tot stilstand brengen. Hij reed het meisje van achteren aan. Het meisje kwam ten val en raakte gewond aan haar knie. De politie werd erbij geroepen.

Toen de politie aan kwam rijden wilde de bestuurder van de auto wegrijden. De politie kon de man tegenhouden waarna hij onderworpen werd aan een blaastest. De uitslag was een A (Alert). Dit betekende dat de man mogelijk onder invloed van alcohol was. De blaastest op het bureau bevestigde dit. De man blies een uitslag van 800 ug/l, terwijl de limiet in het verkeer 220 ug/l is. Nader onderzoek wees uit dat de man geen geldig rijbewijs had omdat deze ongeldig was verklaard nadat hij meerdere keren onder invloed van alcohol zijn auto had bestuurd. Daarnaast bleek de auto ook nog eens onverzekerd te zijn. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op wat naar justitie zal worden gestuurd.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×