Spoedposten vervangen huisartsenpost aan Doezastraat

Vanaf maandag 15 januari wordt de spoedeisende hulp buiten kantooruren in Alkemade, Leiden, Leiderdorp en Zoeterwoude verleend door twee spoedposten. Deze spoedposten zijn gevestigd bij de Spoedeisende Hulp afdeling in zowel het Rijnland ziekenhuis Leiderdorp als het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). De huisartsenpost in de Doezastraat sluit na afloop van de weekenddienst definitief haar deuren.

De Stichting Samenwerkende Huisartsendiensten Rijnland beheert de Spoedposten Zuid-Holland Noord samen met het LUMC en de Stichting Alatus Zorggroep Zuid-Holland Noord (Rijnland Ziekenhuis). De twee nieuwe spoedposten werken met één gezamenlijk telefoonnummer. Naast telefonische triage wordt hier ook een evenredige verdeling gemaakt van verwijzingen naar beide spoedposten.

De spoedposten zijn bedoeld voor patiënten, die tot nu toe voor deze zorg aangewezen zijn op de huisartsenpost aan de Doezastraat in Leiden en de beide Eerste Hulp afdelingen van Rijnland ziekenhuis Leiderdorp en LUMC. Het gaat hier om spoedeisende hulp buiten kantooruren, die niet kan wachten tot de eigen huisarts weer dienst heeft.

Een doktersassistente staat de patiënt aan de telefoon te woord en geeft zo mogelijk een zelfzorgadvies. Ook kan het zijn dat de patiënt uitgenodigd wordt bij de huisarts in één van de spoedposten. Mocht het nodig zijn, dan komt een huisarts bij de patiënt thuis, of wordt de ambulancedienst gewaarschuwd. Op de locaties zelf is vervolgens één loket, waarachter zowel de huisartsenpost als de Eerste Hulp gehuisvest zijn. Een verpleegkundige beoordeelt hoe snel, en door wie de patiënt behandeld moet worden. Op deze manier krijgt de patiënt precies de zorg die nodig is.

Een kaart met daarop alle informatie over de nieuwe spoedposten is op te halen bij de eigen huisarts, bij het gemeentehuis of bibliotheek. Deze informatie is ook te downloaden vanaf de website van de SHR: www.shrnet.nl.

Samenvattend Spoedeisende hulp vanaf 15 januari 2007 (hulp die niet kan wachten tot de eigen huisarts weer bereikbaar is – tussen 17.00 uur en 8.00 uur, in weekenden en op feestdagen): Altijd eerst bellen: 0900 – 51 38 039 (0,15 Euro per minuut) Spoedpost LUMC: Albinusdreef 2, Leiden Spoedpost Rijnland Ziekenhuis: Simon Smitweg 1, Leiderdorp.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×