Wijkvereniging wil gedeeltelijke sluiting Vrijplaats

Wijkvereniging Pancras-West eist van de gemeente dat het gedogen van van horeca-activiteiten in het pand Hooglandsekerkgracht 4 wordt beëindigd, nu Eurodusnie is begonnen met de verhuur van een deel van de ruimte. “Wij willen van u weten wat u hiervan vindt en hoe u dit vindt rijmen met het nog steeds ontbreken van benodigde vergunningen en uw eis dat ten hoogste 50 personen in het pand Hooglandsekerkgracht 4 en Koppenhinksteeg 2 aanwezig mogen zijn. Met het voor verhuur beschikbaar stellen van de, wat zij noemen, Marinus van der Lubbezaal maakt Eurodusnie duidelijk niet alle haar beschikbare ruimte nodig te hebben voor eigen gebruik. Hierdoor kunnen de activiteiten van de Linkse kerk dus in het pand Koppenhinksteeg 2 worden uitgevoerd. Er is derhalve geen enkele noodzaak deze activiteiten in het pand Hooglandsekerkgracht 4 te gedogen,” aldus het bestuur van de wijkvereniging in een brief aan het College van B&W.

Volgens de wijkvereniging zijn er door de gemeente in het verleden harde toezeggingen gedaan aan Drukkerij Nautilus. “Wij zijn van mening dat die toezeggingen moeten worden nagekomen door het pand Koppenhinksteeg 4 aan Nautilus beschikbaar te stellen,” aldus de wijkvereniging die daarmee alsnog hoopt te voorkomen dat er een horecagelegenheid met terras aan de Hooglandsekerkgracht wordt gevestigd.

Volgende week donderdag heeft de gemeente overigens een openbare discussie-bijeenkomst belegd over de plannen van de gemeente met betrekking tot de vrijplaats Koppenhinksteeg. Deze wordt gehouden in het Atrium van het Stadsbouwhuis.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×