CDA stelt vragen over brandveiligheid SSR

CDA-raadslid Joost Bleijie heeft het College van B & W schriftelijke vragen gesteld over de in zijn ogen onveilige situatie rond het pand van de Leidse studentenvereniging SSR aan de Hogewoerd. Sinds de cafébrand in Volendam is er een hoop te doen geweest rondom brandveiligheid in ondermeer horecagelegenheden. Nieuwe regels en strengere naleving van regels moesten ervoor zorgen dat brandveiligheid gewaarborgd zou zijn. Ook studentensociëteiten kregen te maken met nieuwe of gewijzigde regelgeving waaraan ze moesten voldoen, zo ook SSR-Leiden. “Gelukkig” zo erkent SSR-praeses Manon Snel, “voldoet ons pand inmiddels aan alle gestelde eisen van de Brandweer en dus kunnen we met een gerust hart open”. Opmerkelijk is echter de situatie voor de deur van SSR.

Voor de nooduitgang en voor de voordeur is een parkeervak met een groot kruis aanwezig. Volgens het bord mag de parkeerplek voor de sociëteit tussen 08:00 en 18:00 gebruikt worden om te laden en te lossen waarna het na 18:00 voor iedereen is toegestaan om op deze plek te parkeren. Gevolg hiervan is dat vrijwel iedere nacht de reguliere en de nooduitgang geblokkeerd zijn door geparkeerde auto’s hetgeen bij eventueel ontruiming van het pand vanwege brand tot grote problemen kan leiden. Tevens is het door de geparkeerde auto’s voor de brandweer moeilijk om bij calamiteiten het pand te betreden.

Het CDA wil nu van het College van B & W dat het maatregelen neemt om deze situatie te verbeteren.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×