Leidse video-amateurs openen lustrumjaar met 3D-films

De LVSL (Leidse vereniging voor video amateurs) hield op 8 januari haar nieuwjaarsbijeenkomst. Dat 2007 een bijzonder jaar zal worden staat vast, want dit jaar wordt het 13e lustrum gevierd en zal een afdeling voor jonge leden (vanaf 20 jaar) gestart worden. Deze afdeling, “The Young Ones”genaamd, start op de 2e maandag van februari. Een nieuwe generatie filmers krijgt op deze manier alle mogelijkheden, die de vereniging kan bieden. Zij kunnen hier hun eigen ideeën over video filmen realiseren.

Na het uitwisselen van de goede wensen voor het nieuwe jaar werd een demonstratie gegeven van 3D films. De meeste leden kenden deze films waarbij je de sensatie hebt werkelijk diepte in de beelden te zien uit het verleden, maar het werd voor onmogelijk gehouden om dit soort films zelf te maken. De techniek is echter voortgeschreden en nu is het ook voor amateurs mogelijk om films te maken, waarbij de acteurs uit het doek naar voren komen. Dit werd aan de aanwezigen gedemonstreerd.

Er werd een zelf gemaakte 3D-animatie film vertoond, waarbij men echt diepte in de beelden ziet. Vervolgens werden 3D-opnamen getoond, die twee leden hadden gemaakt in Leiden en omgeving met een speciale stereocamera. Met deze dubbele camera, worden tegelijk de beelden opgenomen die beide ogen zien. Deze digitale beelden worden in de computer bewerkt met speciale software, zodat ze eenvoudig vertoond kunnen worden. Voor alle aanwezigen was het een sensatie om diepte in de filmbeelden van het station Leiden te zien. Ook de 3D-beelden van het “raften” op de wildwaterbaan in Zoetermeer spetterden letterlijk van het scherm. Uiteraard werden ook enige films vertoond, die het reportage team het afgelopen jaar had gemaakt van de vele gebeurtenissen over de viering van Rembrandt-400 in Leiden.. De LVSL opende dit lustrum jaar daadwerkelijk sensationeel. Tijdens dit jaar zullen meer enthousiaste videofilmers met de stereocamera gaan filmen. Er zijn zelfs plannen om dit jaar een 3D speelfilm te maken. Voor informatie (ook voor de afdeling “The Young Ones”) zie: www.lvsl.nl, of e-mail naar activiteiten@lvsl.nl

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×