Sociaal-Liberale Partij wil nieuwe provincies

De Sociaal-Liberale Partij (SLP) van Leidenaar Wouter Kuyper is hard op zoek naar medestanders en medewerkers voor zijn partij, zodat die mee kan doen aan de Provinciale Statenverkiezingen die in maart worden gehouden. Vorig jaar deed Kuyper eenzelfde oproep, toen omdat hij met zijn SLP mee wilde doen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Leiden. Gebrek aan geschikte kandidaten deden die poging stranden. “Ik heb op onze oproepen wel veel reacties gehad, maar er waren niet voldoende geschikte kandidaten voor de lijst. De gemiddelde leeftijd was 66 en ik wil er ook wat jonkies bij,” verklaarde Kuyper toen. Hij wilde zich vervolgens richten op de Tweede Kamerverkiezingen in 2007, omdat hij zijn partij heeft opgezet als landelijke partij. Door de val van het kabinet, lukte ook dat niet en richt hij zich nu op de komende Statenverkiezingen. De SLP pleit onder andere voor drie nieuwe provincies: Noord-Holland met als hoofdstad Haarlem, Zuid-Holland met Dordrecht als hoofdstad en een hele nieuwe provincie Centraal-Holland die in ieder geval de vier grote steden (Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht) omvat.

Kuyper zat van 1970 tot 1973 voor D66 in de Leidse gemeenteraad. Toen zijn SLP in maart vorig jaar uiteindelijk niet mee kon doen met de gemeenteraadsverkiezingen in Leiden, adviseerde hij de kiezers om op de ChristenUnie te stemmen. “Wij vinden dat Filip van As consequent, zonder draaierigheid en met open vizier oppositie heeft gevoerd tegen de RijnGouwelijn. Ook op tal van andere punten heeft hij zich een voorbeeldig raadslid getoond. In de verwachting dat zijn lijn wordt voortgezet, adviseren wij voor de ChristenUnie te stemmen,” aldus Kuyper toen.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×