Vriendendienst Zuid-Holland Noord zoekt vrijwilligers

Al tien jaar zet de Vriendendienst Zuid-Holland Noord vrijwilligers in om de eenzaamheid te doorbreken bij mensen met een psychiatrische achtergrond. Gewoon door samen activiteiten te ondernemen zoals bijvoorbeeld koffie drinken, winkelen, musea bezoeken, fietsen, zwemmen en wandelen. Dit jaar viert de Vriendendienst haar tienjarig bestaan. In de afgelopen tien jaar hebben de vrijwilligers van de Vriendendienst al veel zelfstandig wonende mensen met een psychiatrische achtergrond uit hun isolement gehaald. De vrijwilligers leveren een positieve bijdrage aan de kwaliteit van leven, gewoon door er te zijn.

Het gaat om een contact dat maximaal één keer per week plaats vindt, is goed te combineren met baan of studie en de duur is voor een jaar. De tijden bepaal je samen met je maatje, dat geeft voor beide een gevoel van vrijheid en flexibiliteit. De Vriendendienst is enorm gegroeid de laatste jaren zodat de vraag steeds groter is geworden. Meer mensen, die psychische klachten hebben, blijven of gaan zelfstandig wonen, maar sociale contacten bouw je niet altijd makkelijk op. Samen de eerste stap zetten naar bijvoorbeeld een sportschool of naar de winkels gaat makkelijker dan alleen. De Vriendendienst is altijd op zoek naar vrijwilligers! Kijk voor meer informatie op www.vriendendienst.info  of bel 071-5160470.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×