CDA roept op tot haast bij aanpak meeuwenoverlast

In augustus 2006 drong het CDA, doormiddel van de indiening van schriftelijke vragen, aan op aanpak van de meeuwenoverlast in Leiden. Deze vragen werden in november gevolgd door een motie, waarin wethouder Steegh werd verzocht werk te maken van de inzet van de valkenier-methode en de Eierdip-methode. Beide methodes blijken elders goede resultaten te boeken, aldus CDA Raadslid Joost Bleijie. Hoewel de motie is aangenomen, heeft de wethouder nog geen actie ondernomen volgens het raadslid.

Tijdens de commissievergadering B&L die op 9 januari werd gehouden, gaf de wethouder aan dat het 18-puntenplan dat de overlast moet indammen, pas in februari door de commissie wordt behandeld.Dit baart Joost Bleijie zorgen, omdat hij vermoedt dat het broedseizoen vanwege de zachte winter al in maart begint. In dat geval vreest hij ook voor 2007 veel meeuwenoverlast. Om dit te voorkomen, blijft hij wethouder steegh aansporen om snel tot actie over te gaan.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×