Allochtone vrouwen ingewijd in Leidse politiek

Met steun van een aantal fracties uit de gemeenteraad heeft Liesbeth Hesselink, oud-raadslid van de PvdA, een kweekvijver opgezet waarin allochtone vrouwen worden voorbereid op de Leidse politiek. Het oud-raadslid is tot de opzet van deze kweekvijver overgegaan, omdat zij van mening is dat de Leidse gemeenteraad een afspiegeling zou moeten zijn van de Leidse samenleving. Hoewel 6% van de inwoners van Leiden bestaat uit allochtone vrouwen, zit geen van hen in de Leidse gemeenteraad.

Het leertraject dat de vrouwen die aan de kweekvijver deelnemen volgen, beslaat anderhalf jaar en bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. De vrouwen krijgen onder andere informatie over de geschiedenis van Leiden en de grondbeginselen van de politiek. Ook volgen de deelneemsters stages, waarbij ze meelopen met een raadslid.De bijeenkomsten vinden eens per maand plaats. Afgelopen woensdag kwamen de deelneemsters voor het eerst bijeen.

Advertentie

Leiden kweekvijver


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×