Rijden onder invloed zonder geldig rijbewijs

De politie heeft op vrijdag rond 12.45 uur, een 50-jarige Leidenaar en een 42-jarige man uit Zoeterwoude aangehouden op de Dr. Kortmannstraat. Surveillerende agenten zagen de Leidenaar in zijn auto rijden op de Vorschoterweg en wisten dat de bestuurder geen geldig rijbewijs had. De agenten zetten het bordje VOLGEN aan, maar de bestuurder reed niet achter de agenten aan. De agenten zetten daarop de achtervolging in. De achtervolging stopte op de Dr. Kortmannstraat waar de bestuurder en de passagier werden aangehouden. De bestuurder bleek inderdaad geen geldig rijbewijs te hebben.

Hij was al meerdere keren gepakt met drank op achter het stuur waarna zij rijbewijs was ingenomen. De bestuurder werd ook deze keer onderworpen aan een blaastest. De uitslag van de blaastest bedroeg 370 ug/l, terwijl de limiet in het verkeer 220 ug/l is. De auto van de Leidenaar is in beslag genomen. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×