Eindelijk resultaat inspanningen WFIA

Eindelijk is er nu een keihard bewijs dat de inspanningen van het West Foreign Investment Agency waar Leiden aan mee betaalt zijn vruchten begint af te werpen. Een Engels vliegtuigbedrijf vestigt zich definitief in Leiden. Dat meldt het Leidsch Dagblad. De Engelse vliegtuigbouwer Marshall Aerospace vestigt een ontwerpafdeling in Leiden. Het bedrijf, dat in november vorig jaar een kantoor betrok aan de Haagse Schouwweg, heeft zes kwartiermakers naar Leiden gestuurd. Het bedrijf verwacht de komende jaren uit te groeien naar twintig personeelsleden, die ten dele ook in de Leidse regio worden geworven.

 

Marshall Aerospace is gespecialiseerd in het onderhoud van het militaire Hercules C-130 vrachtvliegtuig. Ook de Koninklijke Luchtmacht heeft vier van deze vliegtuigen in gebruik, die onder meer worden ingezet in de Afghaanse provincie Uruzgan. Het bedrijf heeft de opdracht gekregen om alle cockpit-systemen van de Hercules te moderniseren. In ruil voor het gunnen van het onderhoudscontract verlangt het Nederlandse ministerie van defensie zogeheten compensatie-orders. Een buitenlands bedrijf moet dan net zoveel in Nederland besteden als de waarde van het onderhoudscontract.

Marshall Aerospace voldoet met vestiging in Leiden aan de compensatieverplichting. Volgens Wim Rutgers van de West-Holland Foreign Investment Agency (WFIA), dat bij de vestiging bemiddelde, was Marshall Aerospace echter al langer van plan om een kantoor te openen op het Continent. ,,Aanvankelijk dacht het bedrijf aan een vestiging in Eindhoven of Tilburg, maar dat lukte niet. Vervolgens benaderde Marshall Aerospace een consultant die in Leiden woont en werkt. Die schakelde de WFIA in en zo is het balletje gaan rollen.” De WFIA is een wervingsbureau dat in opdracht van onder meer de gemeente Leiden buitenlandse bedrijven naar dit deel van Zuid-Holland haalt.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×