Horecapersoneel kent Leidse geschiedenis nauwelijks

Personeel van de Leidse horecagelegenheden weet vaak te weinig over de geschiedenis van de stad. Tenminste, dat denkt de club die Leiden moet promoten, het Centrummanagement. Dat gebrek aan kennis is slecht voor de uitstraling van de stad, want juist het bedienend personeel krijgt veel vragen van toeristen. Zij zijn dus prima ambassadeurs, maar moeten wel op een makkelijke manier de juiste informatie aangereikt krijgen. En dus ontstond het idee om het horecapersoneel wat bijscholing te geven. Een kleine dertig mensen meldden zich dinsdagochtend voor de eerste cursus Leidse geschiedenis. Er staan er drie op het programma. Stadshistoricus Cor Smit nam het gezelschap op sleeptouw de stad in en wist zelfs voor rechtgeaarde Leidenaars nog heel wat nieuws te melden. Nooit geweten dat de halve maantjes op het stadhuis een protest tegen de spanjaarden betrof.

Eerst vindt er een algemene inleiding plaats in de bovenzaal van Einstein waarna het gezelschap op pad gaat door de Leidse binnenstad. Verteld wordt dan wat de belangrijkste plaatsen in de stad zijn, waar meer informatie gevonden kan worden en welke extra arrangementen er zijn voor toeristen die wat langer in de Sleutelstad willen verblijven.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×