Meest verrassende ontwerpen in RAP Architectuurcentrum

Van 17 januari tot en met 25 februari tonen vier architectenbureaus hun meest verrassende ontwerpen in het RAP Architectuurcentrum, onder andere voor woningen in de wijk Nieuw Leyden, waar op 18 januari de eerste paal geslagen wordt. De vier architectenbureaus volgen al jaren hun eigen weg, maar zij komen samen op ‘Knooppunt Leiden’ in RAP. Dit is het idee achter de tentoonstelling, welke is opgezet volgens een ‘metroplan’: FARO in rood, Pasel Künzel Architects in blauw, Berger Barnett Architects in oranje en GAAGA in groen. Naast de ontwerpen, die de bureaus maakten voor Nieuw Leyden, worden vooral opvallende, experimentele en verrassende plannen getoond, die lang niet allemaal daadwerkelijk zijn gerealiseerd. Er zijn maquettes te zien en in de filmzaal is een doorlopende presentatie.

Op donderdag 1 februari, tijdens het maandelijkse architectuurcafé, laten twee sprekers hun licht schijnen over het getoonde werk: Maurits Klaren, directeur Nieuw Leyden Beheer bv, vertelt hoe het ervoor staat in deze wijk-in-aanbouw en geeft zijn visie op het werk van de vier bureaus. Fons Verheijen, architect en hoogleraar TU Delft, gaat in op actuele ontwikkelingen in de architectuurwereld en schetst hiermee een context voor het werk van de verschillende bureaus.

Openingstijden: woensdag, donderdag en vrijdag: 13.00 – 17.00 uur en zaterdag 11.00 – 17.00 uur.

Architectuurcafé: donderdag 1 februari, 20.00 uur.

RAP Architectuurcentrum, Nieuwstraat 33, Leiden.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×