Intentieverklaring RijnGouwelijn-West

Het College van Burgemeester en Wethouders heeft vandaag in de collegevergadering ingestemd met de intentieverklaring RijnGouwelijn-West. De RijnGouwelijn-West is de verbinding van de RGL-Oost naar de kust en loopt vanaf het transferium bij de A44 naar Katwijk en Noordwijk. Het is een belangrijke oplossing ter verbetering van de regionale bereikbaarheidsproblematiek en wordt verbonden met de RGL-Oost, die van Gouda tot het transferium aan de A44 gaat lopen. In de intentieverklaring worden afspraken gemaakt tussen de gemeenten Leiden, Oegstgeest, Katwijk en Noordwijk, provincie Zuid-Holland en Holland Rijnland. In de overeenkomst stellen deze partijen zich tot doel te komen tot een tijdige, doelmatige, veilige en duurzame aanleg van de Rijn Gouwelijn-West en tot afspraken over een gezamenlijke financiering.       

Leiden belooft hierin mee te werken aan een goede aansluiting van de RGL-Oost op de RGL-West. Ook wordt beloofd dat de financiering voor de RGL-West door de gemeenten via het investeringsfonds Holland Rijnland wordt geregeld, indien de  gemeenteraad hier haar goedkeuring aan zal geven.

Uiteraard is het afhankelijk van de referendumuitslag of Leiden uiteindelijk medewerking gaat verlenen aan de RGL door Leiden. Mocht er een nee uit het referendum komen dan vervalt de intentieverklaring. Wethouder John Steegh van Verkeer en Milieu is gemandateerd de intentieverklaring op 2 maart te ondertekenen.  

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×