Studenten hangen in klokkentouwen Academiegebouw

Drie Leidse studenten hebben vannacht in het centrum van Leiden voor de nodige consternatie gezorgd nadat zij in de steigers van het in verbouwing zijnde Academiegebouw aan het Rapenburg waren geklommen en daar rond kwart over vijf in de nacht drie kwartier aan de klokkentouwen hebben gehangen. Zij waren over de omheining geklommen en hadden de steigers beklommen en kwamen zodoende in de klokkentoren terecht waarbij zij hun aanwezigheid verrieden door in de klokkentouwen te gaan hangen. Verschillende omwonenden belden daarop de politie. Niet duidelijk is of het om een weddenschap van een studentenvereniging gaat. Toen de politie arriveerde troffen zij inderdaad de ongewenste bezoekers aan. Met woorden is de bestijgers van de toren gesommeerd naar beneden te komen. Hierop werd niet gereageerd, integendeel, er werd nog een keer een nachtelijk carrillonconcertje verzorgd. De politieagenten deden toen alsof ze weggingen waarna al snel een 20-jarige vrouw naar beneden kwam. Zij werd staande gehouden. Even later verschenen ook twee mannen van 23 jaar beneden. Hun namen zijn genoteerd door de politie.    

Niet duidelijk is of zij vervolgd zullen worden. Ze waren natuurlijk op onbevoegd terrein en met een bakkie op is het beklimmen van een steiger niet ongevaarlijk. 

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×