OV-Taxi heet voortaan Regiotaxi

De OV-taxi, het systeem voor collectief vraagafhankelijk vervoer (CVV) in Alkemade, Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Voorschoten en Zoeterwoude gaat verder onder de naam Regiotaxi. De nieuwe naam is een gevolg van de aanbesteding voor deze vorm van openbaar vervoer. Het ministerie van Verkeer en Waterstaat wil alle zogeheten CVV-systemen laten opereren onder de naam Regiotaxi, om ze herkenbaarder te maken voor de gebruikers. Tegelijk met de naamswijziging zijn ook de reismogelijkheden en het moment van reservering van ritten met een gewenste aankomsttijd aangepast. Vanuit de zes gemeenten kan voortaan binnen een vastgesteld gebied maximaal 5 zones worden gereisd voor het Regiotaxitarief.

Het vertrekpunt moet liggen binnen het totale gebied van de zes gemeenten. Inwoners uit Voorschoten kunnen in de nieuwe situatie tot in het centrum van Den Haag reizen. De reserveringstijd voor ritten met een gewenste aankomsttijd is opgerekt van één naar twee uur.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×