Leiden swingt ook in 2007

Hoewel het even spannend was of het beroemde Leidse jazz- en bluesfestival ‘Leiden Swingt’ dit jaar wel door zou gaan, zal dit tiendaagse muziekspektakel toch zijn 27e editie beleven. Van 26 januari tot 3 februari zal het Scheltemacomplex dienst doen als centraal punt. De benedenzaal fungeert als hoofdpodium en voor de Jazz-Inn zullen meerdere verdiepingen in het complex gebruikt worden. Ook andere podia verlenen hun medewerking zoals de Leidse Schouwburg, het LVC, de X, de Burcht en natuurlijk jazzcafé The Duke. De Waag, al jaren hoofdpodium van het festival, bleek door de verbouwingen in de Stadsgehoorzaal maar beperkt beschikbaar. Een zoektocht om het hoofdpodium te vervangen werd gestart, maar dat bleek lastiger dan verwacht. Verschillende opties passeerden de revue, maar bleken ongeschikt. Het was wethouder Jonas (Cultuur) die uiteindelijk de oplossing aandroeg: het Scheltemacomplex in de Marktsteeg.

De traditionele warming-up, de zondag voor het festival, vindt plaats in de Schouwburg. Op het podium staan dan onder meer Boris Titulaer, Lucretia van der Vloot, Roger Happel en Lo van Gorp, die een tribute aan Ray Charles verzorgen. Wegens de grote vraag naar deze warming-up, is er zondagmiddag reeds een extra voorstelling bijgeboekt. Op woensdagavond 31 januari vindt de kroegentocht plaats. In meer dan veertig kroegen in de stad is die avond livemuziek te horen. De programmering staat op www.leidenswingt.nl.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×