Jan-Jaap de Haan wil geen stopwatchdemocratie

Het CDA-raadslid Jan-Jaap de Haan heeft in de raadsvergadering burgemeester Henri Lenferink opgeroepen om niet te vervallen in een stopwatchdemocratie. Raadsleden hebben maximale spreektijd gekregen voor interrupties. De Haan vindt dat de burgemeester moet toezien op de kwaliteit van het debat en de inbreng ook dito moet beoordelen. Het moet vooral gaan om de inhoud.  

Momenteel gaat het om een experiment en de burgemeester heeft toegezegd in de gaten te houden wanneer de nadelen van een dergelijk tijdstoewijzingssysteem groter zijn dan de nadelen. Lenferink vindt echter wel dat raadsleden ook bij zichzelf te rade moeten gaan of hun inbreng er ook werkelijk iets toe doet en er niet eindeloos in herhalingen vervallen wordt.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×