Leidse jeugdlanglaufers boeken succes bij NK

Omdat de Nederlandse winter dit jaar geen sneeuw lijkt te bieden, organiseerde de Nederlandse Ski Vereniging het NK langlaufen voor de jeugd afgelopen week in het Oostenrijkse Ramsau. De Leidse familie De Goeje zette het beste beentje voor en bemachtigde in totaal zeven medailles. De 11-jarige Jaap won één gouden en twee zilveren medailles, de 9-jarige Hanneke twee zilveren en één bronzen en de 8-jarige Eveline ontving een plak omdat zij de vierde plaats behaalde.

Zij hebben dit succes mede te danken aan de Haanstra Basisschool, die hen vrij gaf om aan het NK deel te nemen. De drie kinderen en hun ouders zijn lid van de Langlaufvereniging Gouda, die traint op de grootste kunststof langlaufbaan van West-Europa.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×