Leiden wil Meerburgermolen naar Cronesteijn halen

De gemeente Leiden heeft interesse in de Zoeterwoudse Meerburgermolen. Dat maakte de gemeente vrijdag bekend, volgens het Reformatorisch Dagblad. De Leidse wethouder Steegh wil onderzoeken of het mogelijk is om de monumentale molen uit 1662 naar het Leidse polderpark Cronesteyn te halen. De molen zou volgens de Leidse wethouder niet alleen fraai staan in Cronesteyn, hij kan daar ook een functie vervullen. De molen zou in het polderpark stilstaand water kunnen rondpompen. Daar is nu te weinig doorstroming van het water, wat in de zomer algen tot gevolg heeft.

De Meerburgermolen moet weg van zijn huidige plek in de Meerburgerpolder in Zoeterwoude-Rijndijk. In de polder komen huizen en kantoren. De molen had eigenlijk allang verdwenen moeten zijn. Een zoektocht van ruim zes jaar naar een alternatieve plek heeft echter nog altijd niet tot een concreet resultaat geleid. Om allerlei redenen liepen verhuisplannen, naar onder meer Wassenaar, stuk.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×