SP blij met uitkomsten rapport werkgroep schaatsen

Vorig jaar diende de SP samen met de ChristenUnie een motie in om een “werkgroep schaatsen” op te richten en deze de opdracht te geven het toekomstige schaatsen in Leiden op kunstijs te onderzoeken. “Schaatsen is een grote sport in Leiden en de huidige ijshal heeft een regionale functie,”aldus SP-raadslid Eva de Bakker, “dat is een belangrijke reden geweest om te kijken op welke manier de Leidse IJshal in de toekomst zijn belangrijke rol kan blijven vervullen.” Inmiddels heeft wethouder Raymond Keur een rapport ontvangen van deze werkgroep genaamd “Op welk ijs schaatst Leiden in 2010?” Een conclusie is dat de huidige ijshal zijn langste tijd heeft gehad. Wethouder Keur heeft inmiddels bekend gemaakt dat de gemeente in wil zetten op een nieuwe, eventueel grotere ijshal. “Daar ben ik blij mee,”zegt de Bakker. “Gelukkig krijgt onze motie een goed vervolg. Volwaardig kunstijs in Leiden is een vereiste. ”

De gemeente heeft een nader onderzoek aangekondigd naar nieuw kunstijs. Gekeken wordt naar de voor- en nadelen van een ijshal van de huidige afmetingen, of een ijshal met een 400 meter-baan. “Dat is fantastisch nieuws voor de professionele schaatsers uit Leiden of de regio! Heel wat bekende schaatsers zijn begonnen in Leiden, zoals Lauriene Riessen. Het zou goed zijn dat de “Laurines” van de toekomst serieus hun sport kunnen beoefenen en dat het recreatieve publiek met veel plezier kan sporten,” zegt De Bakker.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×