Rare jongens, die Romeinen

Van 9 februari tot en met 28 oktober kan men in het Rijksmuseum van Oudheden met het hele gezin, meer te weten komen over de achtergronden van de bekende Asterix en Obelix. De Galliërs aten veel everzwijn en sjouwden met menhirs. En de Romeinen? Dat waren rare jongens natuurlijk! Maar hoe zag de wereld van Asterix en de Romeinen er 2000 jaar geleden in werkelijkheid uit? Ontdek het zelf in het Rijksmuseum van Oudheden, waar interactieve spellen, reconstructies van de wereld van Asterix en authentieke voorwerpen de rode draad vormen in een archeologisch verhaal over Galliërs en Romeinen.

De tentoonstelling is een compilatie van de hoogtepunten uit de succesvolle tentoonstelling ‘Asterix en Europa’ die in 2000 te zien was in het Rijksmuseum van Oudheden, en daarna honderdduizenden bezoekers trok in België en Canada.

Rijksmuseum van Oudheden, Rapenburg 28 in Leiden

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×