Pure Flamenco in Tuinzaal de Burcht

Op vrijdag 9 februari presenteert de X: ‘La Primavera’ (flamenco) met het project: ‘Maestros’ in de Tuinzaal van sociëteit de Burcht. ‘La Primavera’ vertolkt het repertoire van de ‘Maestros’: Pepe Marchena en Antonio Mairena, twee populaire flamencozangers uit de jaren vijftig. Zij belichamen de uitersten binnen de flamenco zangstijlen. Marchena creëerde een nieuwe, melodische vorm en ontwikkelde nieuwe flamencostijlen als Colombianos, Milongas en Guajiras. Mairena daarentegen, zocht juist naar de essentie van de flamenco. De aanhangers van Mairena zijn van mening dat de echte flamenco verloren ging aan mooi-zangerij en vervlakking van de ware sentimenten van waaruit flamenco is ontstaan. ‘La Primavera’ neemt het publiek mee in het vinden van een antwoord op de vraag: ‘wat is pure flamenco?’

De zeven artiesten van ‘La Primavera’ zijn: Emina Fernandez Cordoba – zang, Carlos Denia – zang, Victor Rosinha – gitaar, Arturo Ramon – gitaar, La Kika – dans, La Marcha – dans, Ron van Holland – percussie.

Reserveringen: 071 -5123 568 of info@de-x.nl Aanvang: 21.00 uur Entree: 12,– euro.

Tuinzaal van sociëteit de Burcht, Burgsteeg 14, Leiden

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×