Cultfilm 'This is Spinal Tap' in Linkse Kerk

Op donderdag 25 januari vertoont de Linkse Kerk de cultfilm ‘This is Spinal Tap’ uit 1984. De film is een nep-documentaire rond de fictieve Engelse band Spinal Tap, een middelmatige hardrockband in verval. In anderhalf uur komen alle clichés die bestaan over ‘rock ‘n’ roll’ en ‘life on the road’ aan bod. Geheel in de stijl van een ‘echte’ documentaire bestaat de film uit interviews, beelden van optredens en achter-de-schermen-materiaal. Dit alles is doorspekt met de nodige grappen, die grotendeels door improvisatie tot stand kwamen, en andere komische verwikkelingen. Met als legendarisch voorbeeld de scène waarin gitarist Nigel Tufnel uitlegt dat zijn versterker ‘up to 11’ gaat, om nèt iets harder te kunnen spelen dan andere bands.

Het leuke aan ‘This Is Spinal Tap’ is dat alles compleet serieus gebracht wordt. Zou de film zonder voorkennis bekeken worden, dan is het zelfs denkbaar dat men gelooft met een echte documentaire rond een bestaande band te maken te hebben.

De aanvangstijd van de film is 21:00 en de toegang is gratis.

De Linkse Kerk, Hooglandse Kerkgracht 4, Leiden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×