Cees Goekoop met de ambassadeursoorkonde van Stevenshage, foto: Winny Filippo.

Oud-burgemeester zet zich in voor Dierenasiel Stevenshage

Oud-burgemeester Cees Goekoop, eerder al voorzitter van Stevenshage, is benoemd tot ambassadeur van het dierenasiel. In deze nieuwe functie gaat Goekoop zich onder meer inzetten om het asiel meer bekendheid te geven. “Hij kent heel veel mensen en organisaties. Als ambassadeur kan hij ons helpen deuren te openen, die anders wellicht gesloten blijven’’, verwacht asielvoorzitter Marten Schreuder. “Wat Warchild is voor Marco Borsato en Unicef voor Paul van Vliet, wordt nu het ambassadeurschap van Stevenshage voor Cees Goekoop .’’ Goekoop: “Ik draag het dierenasiel al jaren een warm hart toe. Waar ik kan, zal ik een handje helpen; het ambassadeurschap vind ik een grote eer ’’.

Goekoop nam in oktober 2006 afscheid als voorzitter van het asiel vanwege zijn leeftijd.  Bij het ambassadeurschap van Stevenshage hoort een oorkonde. “Tot mijn aangename verrassing is het document niet alleen ondertekend door het bestuur en de asielbeheerder, maar ook voorzien van een pootafdruk van asielkat Damocles, namens alle dieren. En voor hen doe ik het tenslotte’’, stelt Goekoop.

Streek-dierentehuis Stevenshage ontfermt zich over dieren uit: Alkemade, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Rijnwoude, Rijnsburg, Sassenheim, Voorhout, Voorschoten, Voorhout, Warmond, Valkenburg en Zoeterwoude. Het dierenasiel vangt jaarlijks circa duizend honden, katten en andere dieren op. Voor de opvang en verzorging van deze asieldieren is het asiel afhankelijk van de jaarlijkse collecte, donateurs en allerlei giften. Daarnaast heeft Stevenshage een pension waar dieren hun vakantie kunnen doorbrengen.

Meer info: www.dierenasielleiden.nl

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×