Home- Start zoekt vrijwilligers

Home-Start is een programma dat door middel van vrijwilligers opvoedingsondersteuning, praktische hulp en vriendschap biedt aan ouders met jonge kinderen tot en met 6 jaar. De doelstelling van Home-Start is het voorkomen dat alledaagse problemen uitgroeien tot ernstige en langdurige problemen. De vrijwilligers stimuleren ouders hun kracht te (her-)vinden om moeilijke situaties het hoofd te bieden, waardoor ze weer greep kunnen krijgen op hun leven. Ze werken oonder andere aan het vergroten van hun zelfvertrouwen en het versterken van hun sociale relaties. Home Start zoekt hiervoor enthousiaste vrijwilligers.

Heb je ervaring met opvoeden? Weet je dat het leven met kinderen leuk, maar ook soms zwaar kan zijn? Heb je wat tijd over, bijvoorbeeld een dagdeel per week? Dan is Home-Start op zoek naar jou. Wat kunnen de vragen van gezinnen zijn? een luisterend oor hebben, wegwijs worden in Leiden, samen wandelen, spelen met de kinderen of naar de speeltuin gaan, de zorg voor een tweeling overnemen, zodat het andere kind even aan bod komt.

Wat biedt Home-Start? individuele begeleiding, een voorbereidende cursus van vijf dagdelen, onkostenvergoeding van gemaakte kosten en verzekering, groepsbijeenkomsten. Nieuwsgierig geworden naar dit uitdagende vrijwilligerswerk? Neem dan contact op met Lia Castelein of Örpen Duregger 071-5722700 of e-mail hsleiden@zonnet.nl.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×