Blinden horen niet in de goot

Blinden horen niet in de goot, zo vond inspreker Jan Poelman dinsdagavond in de commissievergadering Bestuur en Leefbaarheid naar aanleiding van de vernieuwde APV. Enkele winkeliers in de Haarlemmerstraat vinden dat de blindengeleidsstrook maar aangelegd moet worden in de goot precies in het midden van de winkelstraat  in plaats van nu aan de zijkanten waar winkeluitstallingen en terrassen doorheenlopen. Poelman vindt dat de gemeente beter moet handhaven. Dat is een taak van de gemeente. “Winkeliers lijken ons nu maar vervelende gebruiklers van de blindengeleidestrook te vinden en dat vinden we een kwalijke ontwikkeling. Daar komt nog eens bij dat het in het midden ontzettend schuin af loopt en ronduit gevaarlijk is. ”     

In de vergadering bleek dat de gemeenteraad eerst de nieuwe APV vaststelt en deze pas in een later stadium kan aanpassen. Inspreken op dit moment had dus niet zoveel zin.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×