75 euro boete voor nachtelijke klokkenluiders

De drie studenten die vorige week maandagnacht drie kwartier in de klokkentouwen van de toren van het Academiegebouw aan het Rapenburg hebben gehangen en de buurt wakker geschud hebben kunnen van de politie een boete tegemoet zien van 75 euro per persoon. Rechtenstudente Alexandra van Dam woont in het Heksenpand aan de overkant van het Academiegebouw en wilde haar pandje wel eens van bovenaf zien, verklaart ze haar nachtelijke actie. Student Kunstgeschiedenis Ruud Jacobs heeft zijn boxershort in de vlaggenmast gehangen die daar enkele dagen gehangen heeft. Wel heeft de actie van de drie studenten nationale persaandacht teweeg gebracht. Jacobs: “Hoewel we toeterlam waren hebben we geen spijt van onze actie. Het was natuurlijk wel bloedje link wat we gedaan hebben. Toch blijft het een onvergetelijke ervaring. De agenten moesten er eigenlijk wel om lachen,  maar wat we gedaan hebben kan natuurlijk niet. ”     

Uitvoerder Benno van Haren heeft inmiddels de klepel uit de klok verwijderd om herhaling te voorkomen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×